Sievin Sisu ry:n toimintakertomus 2016-17

28.12.2017 klo 09:00

SIEVIN SISU RY

VUOSIKERTOMUS

TOIMINTAKAUDELTA

1.10.2016 – 30.9.2017

 

Hyväksytty seuran johtokunnassa 27.11.2017 §5
Hyväksytty seuran talouskokouksessa 27.12.2017 § 5       

 

Hallinto 

Johtokunta

Seuran toimintaa johtaa ja sen taloudenhoidosta sekä omaisuudesta vastaa seuran johtokunta, jonka 8:sta jäsenestä puolet ovat erovuorossa vuosittain. Puheenjohtajuus kestää 2 vuotta.

Johtokunnan jäsenet (varajäsenet)                                                                                                                

Mikko Heickell                  Puheenjohtaja                 (1.10.2016-30.9.2018)   

Kirsi Paaso                       (Seppo Poikkimäki)                               Hiihto
Marko Päiveröinen          (Katri Takanen)                                      Salibandy   

Mika Takanen (siht.)        (Marika Partanen)                                 Pesäpallo   

Elisabeth Säilynoja         (Sanna Huovari)                                    Yleisurheilu                     
Jarno Hietala                    (Johanna Kiiskilä)                                 Voimailu

Kristiina Markkula           (Laura Ylitalo)                                        Voimistelu   

Markku Vesisenaho        (Erkki Niskanen)                                   Suunnistus

Juho Kivijakola (vpj.)       (Anssi Ahola)                                         Jalkapallo                        

Johtokunnan toiminta:

Varainhankinnan eri muodot: Jaostot hoitivat varainhankintansa itsenäisestä ja heidän tuloja kartuttivat erilaiset kilpailutapahtumat /osanottomaksut, kahvio- ja puffettimyynti, Mutti –markkinat,  sponsori/mainostulot yrityksiltä, voimanostajien järjestysmiesvuorot ym.

Jäsenluettelo: Uusi jäsenrekisteri oli toistavuotta käytössä toimikaudella ja sen käytönoton yhteydessä jäsenrekisteri puhdistettiin eronneista ja poistuneista jäsenistä. Jäsenmaksuista laskutettiin yli puolet sähköpostitse kannattavuuden parantamiseksi.  Jäsenmaksut laskutettiin jäseniltä maaliskuun lopussa.

Tiedotus: www –sivuston käyttö informaatiotyökaluna ja sosiaalisessa mediassa facebooksivut sekä  Sieviläinen-lehti ilmoituspalstan käyttö.

Muuta:

Seuran omaisuus on pääosin huoltorakennuksella. Uusien vetäjien ja vapaaehtoisten löytäminen aiempien tilalle on jatkuva haaste.

Toimintaa on ollut 8:lla jaostolla, joiden toimintakertomukset tiivistettynä seuraavilla sivuilla:

1.Hiihtojaosto

Kaudella 2016-2017 hiihtojaoston jäseninä olivat Tiina Koivisto, Kirsi Paaso, Maria Pauna, Seppo Poikkimäki, Merja Ruuttula, Elisabeth Säilynoja ja Pasi Virkkala.

Keski-Pohjanmaan piirin kilpailuvaliokuntaan kuului Seppo Poikkimäki ja nuorisovaliokuntaan Tiina Koivisto.

Merkittävät hankinnat

Ennen kisakauden alkua hiihtojaosto tilasi sekä lämmittely- että kisa-asut niitä tarvitseville. Hiihtoasujen hankintaa rahoitettiin hankkimalla asuihin mainoksia yrityksiltä ja yhteistyökumppaneilta.

Harjoittelu ja valmennus

Syksyllä 2016 hiihtojaosto piti yhteistreenejä torstaisin Louekallion tai urheilukeskuksen pururadalla ja polkujuoksureiteillä. Marras-joulukuulla nuoret hiihtäjät kävivät hiihtämässä Reisjärven Petäjämäellä tykkilumiladulla.  Hiihtokoulua pidettiin lapsille tammikuussa kolme kertaa. Osallistujia oli kymmenestä viiteentoista.

Sisun hiihtäjistä Keski-Pohjanmaan piirin valmennusryhmiin kuuluivat ja leireille osallistuivat Jenni Kukkola, Ville Vesaluoma, Ella Virkkala ja Leevi Virkkala.  Ikäluokkiensa valtakunnallisiin valmennusryhmiin pääsivät Miska Poikkimäki ja Leevi Virkkala.

Järjestetyt kisat

Seuran omia hopeasompakisoja järjestettiin neljä kappaletta tammi-maaliskuulla. Osallistujia oli keskimäärin kaksikymmentä. Lisäksi järjestettiin kahdet hiihtokisat yhteistyössä Pop-pankin ja Säästöpankin kanssa.

Sievin Sisun hiihtojaosto järjesti piirikunnalliset hiihtokisat vapaalla hiihtotavalla 19.1. Kisaan osallistui kaksikymmentäneljä hiihtäjää.

Kesäkuussa (10.6.) hiihtojaosto järjesti Pohjanmaan polkujuoksucupin osakilpailun. Osallistujia oli lähes kaksi sataa.

Talven kisamenestys

Sievistä osallistui kaksi joukkuetta Vetelissä tammikuun lopulla hiihdettyyn maakuntaviestiin. Ykkösjoukkue voitti B-sarjan ja nousi ensi vuodeksi A-sarjaan. Joukkue oli kokonaistuloksissakin kahdeksas.  Kakkosjoukkue oli B-sarjan 25.

Seuran hiihtäjistä menestyksekkäin oli Miska Poikkimäki. Nuorten olympiafestivaaleilla Turkin Erzurumissa Miska voitti kultaa perinteisellä hiihtotavalla ja hopeaa sekä sprintissä ja sekaviestissä. Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Miska voitti hopean ja kaksi pronssia sekä nuorten SM-kisoista kaksi kultaa ja hopean.

Hopeasompaikäiset hiihtäjät osallistuivat kauden aikana menestyksellä niin piirinmestaruuskisoihin kuin Hopeasomman loppukilpailuun. Keski-Pohjanmaa -cupin seurapisteissä Sievin Sisu sijoittui kahdeksanneksi. Henkilökohtaisissa loppupisteissä parhaiten sijoittuivat Leevi Virkkala (M16 2.), Kaapo Paaso (M12 3.) ja Aatu Paaso (M10 3.).

Hopeasomman loppukilpailussa Lempäälässä palkittavien joukkoon tiensä raivasivat Jenni Kukkola (20.) ja Leevi Virkkala (7.). KLL:n mestaruuskisoissa Vierumäellä Leevi oli ikäluokkansa kuudes.

Kauden päätöstilaisuus ja palkitsemiset

Kauden päätöstilaisuudessa toukokuussa parhaana hiihtäjänä palkittiin rahapalkinnolla Miska Poikkimäki.

Hiihtojaosto palkitsi seuraavat kansallisissa hiihtokisoissa hiihtäneet nuoret hiihtäjät: Aatu Paaso, Veikka Virkkala, Miina Koivisto, Sara Kukkola, Kaapo Paaso, Jenni Kukkola, Ella Virkkala, Ville Vesaluoma ja Leevi Virkkala.

Päätöstilaisuudessa palkittiin myös 26 seuran omiin hopeasompakisoihin osallistunutta lasta ja nuorta.

2.Pesäpallojaosto

Sisu pelasi kesällä 2017 sarjaa kuudella joukkueella: Suomensarja Naiset, Maakuntasarja miehet, Maakuntasarja naiset, C-tytöt, D-tytöt, F-junnut (Naperokori B).
Kaiken kaikkiaan lisenssinlunastaneita pelaajia/tuomareita oli 77 henkilöä.

Joukkueet:
Naisten suomisarja: Naisten edustusjoukkue pelasi suomensarjan länsilohkossa ja joukkue sijoittui sarjassa viimeiseksi ja seuraavan kauden paikka on maakuntasarjassa, mutta nuorelle joukkueelle saatiin arvokasta kokemusta ylemmältä sarjatasolta. Joukkueella oli myös farmisopimus Ylivieskan Kuulan kanssa, mutta sieltä joukkueeseen ei saatu montaa pelaajaa. Joukkueenjohtajana toimi Minna Lahti ja valmentaja/pelinjohtajana Jouni Paananen

Miesten maakuntasarja: Miesten joukkue voitti alkusarjan puhtaalla pelillä, mutta ylemmässä loppusarjassa parin tappion siivittämänä sijoitus oli viides. Joukkueen vahvuudessa oli kaikkiaan 15 pelaajaa ja nuorten pelaajien esiintulo oli kauden parasta antia. Valmennuksesta vastasi Mika Takanen, yhdessä Timo Pylväläisen ja Teemu Seppälän kanssa.

Naisten maakuntasarja: Naisten kakkosjoukkue pelasi maakuntasarjassa ja jäi alkusarjan jälkeen alempaan jatkosarjaan. Joukkue kuitenkin hoiti jatkosarjan mallikkaasti ja voitti sen, joten paikka ensi kaudelle on joukkueella maakuntasarjassa. Joukkueen johtajana/valmentajana oli Tanja Parhiala

C-tytöt: C-tyttöjen joukkue kasattiin tänä vuonna C- ja D-ikäisistä. Joukkue pärjäsi omassa sarjassaan hienosti päästen finaaliotteluihin. Tuloksena piirinmestaruushopea. Valmentajana toimi Sari Paananen & Viljami Kallio ja joukkueenjohtajana Päivi Vierimaa.

D-tytöt: D-tyttöjen joukkue koostui kymmenestä oikean ikäisestä pelaajasta ja kahdesta e-ikäisestä tytöstä. Talvi harjoiteltiin Turun suurleiri tähtäimessä. Varainkeruu oli kovaa työtä, koska viikon leiri Turussa vaati kokoaikaisen kuljetuspalvelun. Turussa tytöt pelasivat pelisarjassa hienosti toiseksi. Piirisarjassa jäätiin nipin napin neljänneksi. Valmentajana toimi Sari Paananen & Viljami Kallio ja joukkueenjohtajana Päivi Vierimaa.

F-junnut: Napero B-korissa pelattiin yhdellä joukkueella, jossa oli peräti 25 säännöllistä harjoittelijaa. Peleihin osallistui noin 10 lasta tasapuolisin kokoonpanoin. Aktiivisimmat pelaajat ja vanhemmat osallistuivat tapahtumiin todella hyvin. Kauden päätöspelissä vanhempia vastaan mukana oli liki 50 osallistujaa. Joukkuetta valmensivat Kristiina & Jussi Markkula ja joukkueenjohtajana toimi Lea Honkala.

Pesäpallokauden päättäjäiset pidettiin syyskuussa Vääräjoki-salissa, jossa palkittiin kauden parhaat.
Naperot:
Vuoden sisäpelaaja: Tuukka Rieskaniemi
Vuoden ulkopelaaja: Aava Rauhala
Sisupelaaja: Ingrid Sandholm
Tsemppipelaaja: Ella Kolppanen

D-Tytöt
Vuoden pelaaja: Jenni Kukkola
Sisupelaaja: Riia Hietamäki
Tsemppipelaaja: Ella Virkkala
Kehittyneinpelaaja: Vilhelmiina Paananen

C-Tytöt 
Vuoden pelaaja: Eerika Vierimaa
Sisupelaaja: Iida Säilynoja
Tsemppipelaaja: Alina Markkula
Kehittyneinpelaaja: Salla Nikula

Naiset maakuntasarja:
Vuoden pelaaja: Tanja Parhiala
Vuoden sisäpelaaja: Tiina Huhtala
Vuoden ulkopelaaja: Iida Säilynoja
Sisupelaaja: Sonja Parhiala

Miehet maakuntasarja:
Vuoden pelaaja: Teemu Seppälä
Vuoden sisäpelaaja: Olli Markkula
Vuoden ulkopelaaja: Henry Kiuru
Sisupelaaja: Jouko Parhiala

Naiset suomisarja
Vuoden pelaaja: Sanna Perälä
Vuoden sisäpelaaja: Ronja Haikara
Vuoden ulkopelaaja: Lilian Koskela
Sisupelaaja: Mervi Hietaniemi

Vuoden Seura-aktiivi: Minna Lahti
Vuoden Tuomari: Hanna Saukko
Vuoden valmentaja: Sari Paananen & Viljami Kallio

Tuomarikurssi järjestettiin keväällä Sievin yläasteella, osallistujia oli reilu 50, joista kortin hommasi vajaa 30. Kirjurikurssi järjestettiin Lauri Haikolan koululla, osallistujia oli 35.

Pesäpallo oli esillä paikallislehti Sieviläisessä sekä sosiaalisessa mediassa: Facebookissa ja Pesäpallojaoston omilla nettisivuilla www.sievipesis.sporttisaitti.com.

Pelit pelattiin uudella hienolla kentällä ja se oli kovassa käytössä myös harjoitusten suhteen.
Jaoston jäsenet olivat: Mika Takanen (pj), Päivi Vierimaa (siht.), Kristiina Markkula, Lea Honkala, Sari Paananen, Petri Verkasalo sekä Viljami Kallio
Seuran johtokunnassa pesäpallon edustajana oli Mika Takanen, varajäsenenään Marika Partanen      
Jaosto kokoontui virallisesti kolme kertaa, mutta ajankohtaisista asioita hoidettiin aktiivisesti sähköpostitse ja puhelimitse. Taloudellisesti kausi oli alijäämäinen vajaan 5000€ verran, mutta edellisen tilikauden varainhankintaa olikin tarkoitus hyödyntää leiritoiminnassa sekä naisten suomensarjanjoukkueen tukemisessa.

3.Salibandyjaosto

Miesten edustusjoukkue harjoitteli kaksi kertaa viikossa. Uusia pelaajia saatiin myös omalta paikkakunnalta ja taitava joukkue sijoittui sarjassa viidenneksi, taistellen viimeisille kierroksille nousukarsintapaikasta miesten pohjoisen alueen 4-divisioonassa. Joukkueenjohtajana sekä valmentajana toimi Marko Päiveröinen. Onnistuneen valmennuksen ja pelaajakehityksen ansiosta joukkueen parhaimmisto lähti kokeilemaan siipiään korkeammalla sarjatasoille lähialueen seuroissa.

Kauden aikana pelattiin kaksi kotiturnausta monitoimihallilla, joiden yhteydessä saatiin myös kioskituloja.

Naisten edustusjoukkue pelasi toisen kautensa naisten 3-divisioonassa ja kausi saatiin pelata tutulla joukkueella, sillä vain muutama pelaaja lähti ja uusia tuli saman verran tilalle.
Kokonaispelaajavahvuus oli kauden aikana noin 20 pelaajaa. Pelimenestyksen osalta jäätiin hiukan tavoitteesta, mutta sijoitus viidenneksi ja vain kaksi pistettä kolmannesta oli joukkueelle kohtalainen. Naisten joukkue pelasi myös kaksi kotiturnausta monitoimihallilla, jossa oli paikalla mukavasti yleisöäkin.
Joukkuetta valmensivat Jani Salmi ja Mika Takanen

Kaudella 2016– 2017 salibandyharjoitukset 10 – 16 -vuotiaille nuorille jatkuivat. Harjoituksia pidettiin kerran viikossa toukokuun loppuun saakka.  Reilu 10 junioria harjoitteli salibandyjunioreiden vuorolla ja vetäjinä toimivat miesten edustuspelaajat, joista lähinnä Teemu Hänninen, Ville Laitila, Kai Haikola sekä Niko Takanen

Naiset järjestivät toukokuussa salibandykoulun, johon saatiin tukea myös alueen yrityksiltä. Viisi kertaa kestänyt kouluun osallistui yhteensä noin 90 alakouluikäistä junioria. Myös yläkouluikäisille tytöille oli tarjontaa, mutta osallistujia ei tullut tarvittavasti. Ohjaajina ”säbäkoulussa” olivat naisten edustusjoukkueen pelaajat.

Jaoston muodostivat Marko Päiveröinen (pj), Mika Takanen (siht/rahastonhoitaja), Mirja Koivuoja sekä Sanna Fiskaali.
Toiminnasta tiedotettiin paikallislehdessä, seuran kotisivuilla ja naiset olivat erityisen aktiivisia omilla sosiaalisen media kanavillaan tiedottamisessa.

Taloudellisesti kausi oli onnistunut, vaikka pieni alijäämä tilinpäätösvaiheessa olikin. Syitä alijäämään oli se, että  osa kauden laskutuksista venyi tilipäätöksen yli.

4.Jalkapallojaosto

Edustus, miehet

Miesten joukkue osallistui futsalin III-divisioonaan kaudella 2016-17 ja sijoittui sijalle 3, jolla jäätiin ulos nousukarsinnoista. Turnauksia oli 5, joista pelejä kertyi 9. Joukkue harjoitteli Sievin Monitoimihallilla 2 kertaa viikossa syksystä aina toukokuuhun asti.  Sarjapelien lisäksi käytiin myös omakustanteisesti pelaamassa erinäisissä turnauksissa. Osa joukkueesta kävi muun muassa viikonloppureissun Espoossa asti Sm-harrastefutsal turnauksen merkeissä, jossa saavutettiin 4. sija. Edustus myös järjesti Sievissä Sisu-cupin marraskuussa ennen kauden alkua, jonka tarkoituksena oli kerätä rahaa ja pelata harjoitusotteluita.

                      Kesällä joukkue osallistui myös kauden 2017 jalkapallon 6-divisioonaan, josta saavutettiin hienosti mestaruus, sekä sarjanousu kauden 2018 5-divisioonaan. Joukkueeseen kuuluu noin 20 lisenssipelaajaa ja jokunen harjoituspelaaja. Sieviläisten lisäksi pelaajia on lähikunnista mm. Toholammilta, Ylivieskasta ja Kalajoelta. Kesäkuun alussa järjestettiin Sami Sandholmin juniori joukkueen kanssa kolmen päivän jalkapallokoulu Sievissä, johon osallistui n. 50 lasta. Tapahtuma sai hyvää palautetta ja jatkoa voi olla luvassa tulevinakin kesinä. Koulu toimi lasten liikuttamisen lisäksi varainkeruuna molemmille joukkueille.

P12 – juniorit

Joukkueen vetämisestä ja valmennuksesta vastasi Sami Sandholm sekä Anssi Ahola. Talvikaudella joukkue harjoitteli kaksi kertaa viikossa Sievin monitoimihallilla ja pelasi harjoituspelejä lähialueen seuroja vastaa. 

                      Kesällä juniorit osallistui P12 sarjaan, jossa menestyivät kohtalaisen hyvin? Sarjapelien lisäksi joukkue kävi useissa eri turnauksissa lähialueella hyvällä menestyksellä. Joukkueesta löytyy potentiaalia, sillä muutama juniori kävi kesän aikana kutsuleireillä, joita vetivät kansainväliset juniorivalmentajat.

Talous

Miesten joukkueen kulut koostuivat pääasiassa kilpailukuluista (sarjamaksut, tuomarit, matkakulut jne.), hallivuokrista ja välinehankinnoista. Miehet pääsivät liki tavoiteltua nollatulosta, sillä kulut katettiin aika hyvin kausimaksuilla, yleisavustuksella, pipomyynnillä sekä aikaisemmin mainittujen tapahtumien tuotoilla.

Junioreiden kulurakenne on hyvin pitkälti samanlainen, mutta ilmeisesti joukkueen puolesta tarjottiin myös lisenssit pelaajille. Myös juniorit keräsivät varoja myymällä esimerkiksi sukkia, kioskitoiminnalla peleissä sekä kausimaksuilla. Jalkapallojaoston ylijäämä onkin pitkälti seuraus junioreiden aktiivisesta varainkeruusta. Kausi oli ensimmäinen, joten joukkueenjohto ei osannut arvioida tulojen ja menojen suhdetta oikein, mutta parempi yli- kuin alijäämä. Ensi kaudella varmasti pääsevät lähemmäs nollatulosta.

5.Voimailujaosto

Jaoston jäsenet: Hietala Jarno (pj), Kiiskilä Johanna (siht.), Kopola Hannu, Kopola Heikki, Ruuttila Ismo, Haapaniemi Janne, Vuotila Mikael, Eeva Hietala, Kimmo Kiiskilä, Jorma Hietamäki, Vili Ruuttula, Sami Salonsaari, Ville Korpi, Toni Kivijakola, Juho Kivijakola, Kalevi Öljymäki, Niko Kopola, Juho Kopola, Veeti Kopola, Timo Hietala, Veikko Hietala, Mika Rieskaniemi. 

Jaosto sai uusia juniorikilpailijoita, muuten vähän vaikea kausi, useita loukkaantumisia joka johti siihen että kilpailuihin ei ollut lähtijöitä edellisvuosien tapaan. 

 

Menestystä tuli SM-tasolla, Jarno Hietala otti avoimesta luokasta 2016 vuoden lopulla toistovoimapunnerruksen SM-hopeaa. Kopola Juho ja Niko ottivat SM-kultaa ikäluokastaan sekä klassisessa voimanostossa ja  klassisessa penkkipunnerruksessa 2016.

Kopola Juho ja Veeti ottivat SM-kultaa ikäluokistaan lisäpainoleuanvedossa 2017. 

Varainkeruu onnistui hyvin ja aktiivisia oli jaostolaiset. Järjestyksenvalvojatöitä, tapahtumien järjestelyä ja toimihenkilöinä olemista. Tilikausi ylijäämäinen 506 euroa. Saimme myös uudet edustuspuvut pääosin sponsorointien kautta.

6.Yleisurheilujaosto

Jaoston jäsenet: Elisabeth Säilynoja (pj ), Sanna Huovari (vpj), Sinikka Vesaluoma, Minna Matilainen, Miia Säilynoja, Lilli Huovari, Johanna Rauhala

Jaoston toiminta on ollut hiljaista, koska toimitsijoiden saaminen kilpailuihin on ollut vaikeaa. Samoin kiinnostus yleisurheilua kohtaan on ollut vähäistä.

 

 1. Tärkein itse järjestetty tapahtuma oli  lasten keihäskoulu heinäkuussa. Ohjaajana Eetu Peltokangas Toholammin Urheilijoista.
 2. Jaostosta oli toimitsijoita kunnan järjestämissä lasten olympialaisissa kirkonkylällä.
 3. Sievin Osuuspankin Poppi-kisojen toimitsijoina 6.9.2017
 4. Funland -tapahtumassa oli töissä 2 henkilöä.

    Kilpailuihin osallistuminen: Joitakin sieviläisiä on osallistunut aluekisoihin.   

Varainhankinta:

                              -Poppi-kisojen järjestäminen yhdessä pankin kanssa.

                              -Mutti-markkinoilla oma koju, arpojen myynti                           

7.Suunnistusjaosto

1. Jaoston kokoonpano

Pj. Markku Vesisenaho,  Pentti Kumara, Veli-Matti Kumara, Hannu Paaso, Jorma Löytynoja, Pasi Virkkala, Matti Saarenpää, Pauli Puurula, Markus Päivärinta ja Erkki Niskanen.

2. Karttatoiminta

Toimintavuoden aikana ajantasaistettiin kirkonkylän alueen kartta iltarasteja  ja am-yösuunnistuksia varten. Lisäksi aloitettiin Korhosen koulun ympäristöön tekemään aivan uusi kartta.

3. Järjestetyt kilpailut

Toimintavuonna järjestettiin Keski-Pohjanmaan aluemestaruusyösuunnistukset 13.9. urheilukeskuksen maastossa. Kilpailijoita oli 84. Ratamestarina toi Markku Vesisenaho ja valvojana oli Martti Joensuu Nivalasta.

 Iltarasteja järjestettiin kolmet:

 • 2.5. Koulukeskuksen  maastossa. Osanottajia oli 104. Ratamestarina Markku Vesisenaho. Alunperin nämä iltarastit piti olla Syyryn kartalla, mutta myöhäinen kevät pakotti siirtämmään tapahtuman nopealla aikataululla vähälumisempaan maastoon.
 • 25.7. Pillikalliolla. Osanottajia 105. Ratamestarina Pentti Kumara.
 • 26.9. yöiltarastit koulukeskuksen maastossa. 41 osanottajaa. Ratamestarina Erkki Niskanen ja Matti Saarenpää.

4. Kilpailuihin osallistuminen

Miesten joukkue (Markus Päivärinta, Pasi Virkkala, Markku Vesisenaho, Hannu Paaso, Matti Saarenpää, Leevi Virkkala ja Juho Ruuttula) oli mukana Jukolan viestissä Joensuun Enossa. Sijoitus oli 708. n. 1650 joukkueen kisassa. SM-kilpailuihin osallistui Markku Vesisenaho (keskimatka) ja Pentti Kumara (pitkä matka). Hiihtosuunnistuksen SM-kilpailuihin osallistuivat Erkki Niskanen ja Markku Vesisenaho. Tunturisuunnistuksessa olivat mukana Erkki Niskanen ja Markku Vesisenaho. Lisäksi osallistuttiin am-kisoihin ja lähialueen kansallisiin kisoihin. Kainuun rastiviikolla oli seurasta 3 suunnistajaa.

5. Muu toiminta

Toimintavuonna hankittiin uudet suunnistuspuvut seuran edustajille.

8.Voimistelujaosto

Kristiina Markkula, puheenjohtaja

Kiertävä sihteeri aakkosjärjestyksessä.
Tuija Takanen
Laura Ylitalo
Sanna Perälä

 1. Sari Haikola, Jaana Kopola, Laura Rimmi ja Mari Yrttikoski ovat poistuneet jaoston jäsenvahvuudesta.
   
 2. Uusina jäseninä jaostossa Tuija Takanen, Sanna Perälä ja Laura Ylitalo.
   
 3. Kuluvalla kaudella järjestettiin seuraavat jumpat:

Telinevoimistelu 1.‐3. ‐luokkalaisille
15€ / kausi (syys+kevät)
Vetäjänä: Alina Markkula, Ella Takanen, Eerika Valtonen ja Katri Silver / Sanna Perälä ja Kristiina Markkula
torstaisin klo 17:30 – 18:30

Telinevoimistelua 4. ‐6. ‐luokkalaisille
15€ / kausi (syys+kevät)
Vetäjinä: Elina Hänninen, Ella-Sofia Verkasalo ja Enni Salmi / Kristiina Markkula,
torstaisin klo 17:30 – 18:30

Perheliikunta (vanhempi‐lapsiryhmä) 2009 syntyneet ja sitä nuoremmat lapset.
15€ / kausi (syys+kevät)
Vetäjinä: Mari Puhto ja Minna Matilainen
torstaisin klo 17:45 – 18:30

 

 1.  Annettiin apuohjaajille ja muille jumpanvetäjille mahdollisuus kouluttaa itseään. Kyseltiin innostusta yläkoulu‐ ja lukioikäisten ohjattuun voimisteluun/ kuntosaliharjoitt eluun. Ei saatu ryhmää toimintaan.

Jos kysyntää  ja innostusta selvitetään toiminnan aloittamista Svolin ryhmänä.

 1. Sievin Sisun johtokunnassa voimistelujaostoa edustaa Kristiina Markkula ja varaedustajana toimii Laura Ylitalo.
   
 2. Varainhankinta: kohdeavustukset ja jumppamaksut.
   
 3. Kulukorvauksena toimintaan osallistumisesta hankittiin ohjaajille ja jaostolle jaoston edustusta varten t-paidat ja lämmittelyasuste. Lisäksi liikuntavälineistöä päivitetään tarvittaessa.
   
 4. Tuettiin ohjaajien toimintaa viime kauden tapaan maksamalla kaikille yli 15vuotiaille ohjaajille ja jaoston jäsenille puolen vuoden kuntosalikortti tai vaihtoehtoisesti vastaavalla summalla kertakäyntejä.  Jokaisen tulee maksaa kuntosalikortin pantti itse.
   
 5. Järjestettiin pikkujoulut jaoston jäsenille ja ohjaajille.