Lajit

                    Voimanosto ja penkkipunnerrus 

Voimanostokisassa kolme osalajia joiden yhteiskilot lasketaan yhteen. Lajin kattojärjestö IPF johon Suomen voimanostoliitto ry kuuluu.

1. Jalkakyykky: 

Tanko selkään/hartioille ja mennään kyykkyyn kun tuomarit antavat "start" komennon. Alas mennään kunnes vaadittava syvyys tulee saavutettua ja noustaan ylös. Tanko tuomareiden "rack" komennon jälkeen telineisiin. 

2. Penkkipunnerrus: 

Penkkipunnerrus yksi voimanoston kolmesta osalajista mutta myös oma lajinsa. Selällään penkillä maaten tanko otetaan suorille käsille josta se lasketaan rintaan kun tuomari antaa "start" komennon. Kun tanko on rinnalla pysynyt liikkumattomana ja tuomari antanut "press" merkin niin tanko punnerretaan suorille käsille, "rack" tuomareilta ja tanko takaisin telineeseen. Pää/takapuoli/hartiat pitää pysyä penkissä.

3. Maastaveto: 

Tanko lattialle. Siitä ote ja nostetaan tanko ylös lattiasta ja oma vartalo suoraksi, olkapäät ei saa jäädä "eteen" roikkumaan tai polvet "koukkuun". Tuomarin "down" komennon myötä tanko lasketaan lattialle.Tyylejä on perinteinen kapea jalka-asento tai nk. sumotyyli jossa jalat leveällä.  

Erot klassisessa voimanostossa/penkkipunnerruksessa verrattuna voimanostoon/penkkipunnerrukseen: 

Vuodesta 2010 on tullut varusteilla sallitun voimanoston rinnalle klassinen voimanosto jossa huomattavia lisäkiloja tuovat varusteet on pyritty riisumaan pois. Lajit eroavat huomattavasti toisistaan varusteissa mutta suoritukset ovat samanlaisia. Klassisesta voimanostosta/penkkipunnerruksesta käytetään myös "raw tai raaka" etuliitettä. Varusteilla suoritettu laji on taas voimanosto tai varustevoimanosto, myös suluissa perässä joskus (varusteilla) -liite.

Voimanosto: Kyykkypuku, polvisiteet, penkkipaita, tukeva paita kyykkyyn ja vetoon, vetopuku, vyö, rannesiteet. 

Klassinen voimanosto: Vyö, polvenlämmittimet, rannesiteet. 

Kummassakin lajissa kengät, tai tossut oltava, kuin myös trikoo päällä. Kyykkypuvun tai vetopuvun päälle ei trikoota tarvi enään voimanostossa laittaa. Vedossa olisi oltava pitkät sukat ettei tanko revi ihoa rikki.

Kaikki varusteet on oltava hyväksyttyjä merkiltään ja IPF:n sivuilla on lista hyväksytyistä merkeistä. 

                               Voimapunnerrus

Penkkipunnerruksen kanssa samantyylinen suomalainen laji, lajiliitto Suomen voimapunnerrus ry. Kutsutaan edelleen monesti myös sotilaspenkiksi. Maksimivoimapunnerruksessa selällee penkille makaamaan mutta jalat nostettava irti lattiasta ja jalkojen pysyttävä penkin pinnan yläpuolella. Tanko käsille ja tuomarin komennosta "start" tanko rintaan ja "press" komennon jälkeen ylös. "rack" ja tangon saa laittaa telineisiin takaisin. Lajissa sallitut varusteet vain salihousut ja kengät. Ei rannesiteitä, vöitä, penkkipaitoja. Nostetaan ylävartalo paljaana, naisilla urheilutoppi.

Toistovoimapunnerruksessa laitetaan nostajan oma paino tankoon pyöristettynä lähimpään 2.5 kiloon ylöspäin. Tanko käsille ja tuomarin "start" komennosta aletaan tekemään toistoja niin monta kuin jaksaa. Taukoa ei voi pitää nostojen välillä 5 sekuntia kauempaa. Kädet on käytävä suorassa, tuomari mainitsee kun mielestään kädet eivät käy suorassa, kengät osuvat penkkiin tai penkin tason alapuolelle.

                               Leuanveto

Sievin Sisu on rekisteröitynyt Suomen leuanveto ry:hyn 2015 ja sisun nostajat ja urheilijat saavat leuanvetokisoihin osallistua. Lajeina lisäpainoleuanveto ja toistoleuanveto. Lisäpainokisassa nostajaan laitetaan vyöstä roikkumaan painoja ja pitäisi aina yksi leuka vetää. Kolme yritystä. Toistoleuanvetokisassa omalla painolla toistoja niin monta kuin jaksaa ja tuomari hyväksyy.

Kaikki edellämainitut lajit/liitot kuuluvat ADT:n alaisuuteen.